Om Bergströms Galleria

om_oss

Historik

Namnet Bergströms Galleria härstammar från diversehandlaren Abraham Bergström, som hade gård och butik på den här platsen under mitten av 1800-talet. Tillsammans med sin syster Sara, drev han sin diversehandel från sex på morgonen till 10 på kvällen. Deras handelsbod var som ett litet varuhus där man kunde köpa allt mellan himmel och jord och hade man inga pengar så kunde man byta nästan vad som helst mot varor, eller pantsätta saker för att få loss kontanter. Syskonen Bergström hade också en färdstuga där tillresta bönder tog nattlogi när det var dags för marknad i Falun.

Mer om Abraham Bergströms kan du läsa i romanen ”Firman Åbergsson”, som var en av förebilderna till bokens huvudkaraktär.

Ägare

Bergströms Galleria ägs av Diös, som bildades våren 2005. Vi har en inriktning på att förvärva, förädla, förvalta och försälja fastigheter med god lönsamhet. Vår vision är att bli den mest framgångsrika fastighetsaktören på vår marknad, som sträcker sig från Borlänge i söder till Luleå norr. Vi äger i dag 381 fastigheter med ett marknadsvärder på ca 7.1 Mdr.

Huvudkontoret finns i Östersund. Diös är ett noterat bolag och aktien handlas på Nasdaq OMX Nordiska börs Stockholm, lista Mid Cap.

Mer om Diös finns att läsa på hemsidan www.dios.se